CLARA POP

Clara Pop este scenografă, tehniciană în arte vizuale și designer de interior. A urmat studii de licență în scenografie la U.N.A.T.C., București, și studii de master în performance design la Universitatea din Leeds, Marea Britanie.

Activează în domeniul scenografiei din anul 2017, realizând proiecte atât în spații teatrale tradiționale, cât și în cadre atipice, potrivite pentru performance-uri, happening-uri și creații site-specific. A realizat decoruri, costume și, ocazional, lumini neconvenționale, pentru spectacole montate la Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior și Teatrul Apropo, din București, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, din Galați, Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacău, Teatrul „Anton Pann”, din Râmnicu Vâlcea, Fundația Culturală “Ilfoveanu & Badea”, din Pitești, Centrul Cultural „Ion Manu”, din Otopeni și Pyramid Theatre din Leeds, Marea Britanie. Câțiva dintre creatorii de teatru cu care a colaborat sunt regizoarele Edda Coza și Iulia Grigoriu, regizorii Octavian Strunilă, Aleksandr Ogarjov (Rusia), Vlad Cristache, Silviu Debu și Norbert Boda, coregrafa Oana Strunilă, actorul Ionel Barac și muzicianul Alex Ștefănescu.

Clara este interesată de componentele dinamice, minimaliste și pline de sens prin care scenografia poate îmbogăți un text sau un concept regizoral, considerând că orice spațiu poate fi pus în valoare de un rezumat vizual bine gândit și adecvat cerințelor.

Din anul 2020, este vicepreşedinte al Asociaţiei Tangent, realizând, alături de colegii săi, proiecte artistice educaționale dedicate copiilor și tinerilor ce provin din medii instituționalizate.

Din anul 2021, deține propriul brand de scenografie și design interior, numit CLAR stage & home design.

Scenograf la TVIPOPA:

  1. ”Hotelul celor două lumi”, de Eric-Emmanuel Schmitt”, regia: Diana Udrea, 2023;
  2. ”Boeing-Boeing”, de Marc Camoletti, regia: Ștefan Alexiu, 2023;
  3. ”Loto parastas”, de Laurențiu Lungu, regia: Ștefan Alexiu, 2024;