DE PROFESIE – LOGODNICĂ, de JAMES G. REEDLOCK

DE PROFESIE – LOGODNICĂ, de JAMES G. REEDLOCK

Premiera: 21.03.2009

Stagiunea: 2008 – 2009

Distributia:

GICU JR. – ANDREI CIOBANU
VIC – GEORGE SOBOLEVSCHI
GICU SR. – SORIN GHIORGHE
LADY TANTA – GETA CACEVSCHI
GYURY / BANDITUL – DUMITRU CIUBOTARU
SIR ARTHUR – GRUIA NOVAC JR.
DIANA – OTILIA HUZUM
CICI – CELLA CROITORU
SUZZY – PETRONELA ENE
LUCICA – CATALINA RUSU
SONIA / LAURA – OANA TOFAN
LILI – OANA PAVALACHE
TUTU – SIMON SALCA JR.
GUTU – ALEX SAVU

Regia artistica, ilustratia muzicala si light design: DORIN MIHAILESCU
Scenografia: AXENTI MARFA
Miscarea scenica: DORIN MIHAILESCU si ANDREI CIOBANU

Teatrul „V.I.POPA” Barlad va propune o noua premiera, de data aceasta insa o PREMIERA ABSOLUTA – comedia „DE PROFESIE – LOGODNICA”, de JAMES G. REEDLOCK.

***

James G. Reedlock este pseudonimul ales de timisoreanul Gheorghe Iosif Rosu, referent de specialitate la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara. A montat, de-a lungul a 30 de ani de activitate artistica, numeroase comedii si spectacole de umor si divertisment. Ultimii 20 de ani i-a dedicat teatrului studentesc.

„[…] In aceasta lume pervertita, iubirea, valoarea suprema care-l apropie pe om de sacerdotal, este vehiculata doar ca marfa. Iubirea este recunoscuta doar ca act erotic sau ca mijloc de a tranzactiona o afacere mercantila. Relatia dintre barbat si femeie nu poate fi luata in seama decat daca aduce un profit, daca sporeste averea partilor negociatoare […]
Comedia lui Gheorghe I. Rosu, alias James G. Reedlock (care, cu montarea noastra, isi face debutul absolut pe o scena de teatru), aparent se apropie de genul bulevardier. Noi credem, insa, ca este o farsa acida la adresa personajelor ce populeaza lumea noastra, spatiul romanesc in care primordiale par a fi nonvaloarea, imoralitatea, prostia, comportamentul ce frizeaza patologicul […]
Dupa cum spune o vorba romaneasca, bufonada aceasta, mascarada desprinsa din existenta noastra „ar fi de ras, daca n-ar fi de plans”. Dar, cat timp mai avem puterea sa radem, exista inca speranta salvarii, eliberarii.” ( DORIN MIHAILESCU, regizor artistic)